13

Happy Halloween!

De meest creatieve kostuums, de schattigste kinderen, de meest vulgaire pompoenkunst en de beste truc om er niet aan mee te hoeven doen

Het is weer Halloween! Het monsterlijke feest waarbij afschrikken het doel is en gillen een compliment. Creatieve geesten over de hele wereld hebben het Amerikaanse feest geadopteerd en leven zich vandaag uit met verkleedpartijen en op pompoenen. Hieronder een greep uit de beste gelukte pogingen.


Een van de meest in het oog springende Halloweentradities is het bewerken van pompoenen tot enge lampionnen. De klassieke variant kennen we inmiddels wel, maar sommige ‘carvers’ hebben het tot een ware kunstvorm verheven. Zo is dit de eerste pompoen waar je ooit nachtmerries van kreeg en haalt deze jongen zo maar herinneringen aan je oma naar boven. Van deze kregen we vooral honger, en dan hebben we nog de stoute variaties, geheel in lijn met het imago van de eigenaresse. 

En nu we het toch over de ‘wrecking ball’ der popprinsessen hebebn, Miley heeft zich ook alvast uitgedost als een ander popidool, te weten ‘Lil Kim. Maar er waren wel meer mensen origineel, zoals deze ‘Edgar Allen Ho‘. Of deze hart-smeltende kleine wasmachine. Hoe het vooral niet moet, zie je hier. Want rellen over blackface is niet alleen Piet zijn probleem. Zo kan het trouwens wel prima, met zonder schoenpoets. Mocht je zelf nog twijfelen, check dan eerst deze site, voordat je jouw kostuumkeuze maakt. 

Halloween is natuurlijk niet alleen leuk voor volwassen. Kinderen zijn gek op het feest, al was het maar om het snoep. Een Amerikaanse moeder was echter niet te spreken over het geven van snoep aan dikke kinderen, dus gaf ze hen in plaats van een minimars een mini-preek voor hun ouders mee. Pogingen om kinderen in plaats van snoep gezonde lollies te voeren vielen echter in slechte aarde, zoals te zien is deze schattige tandpastareclame. Houd de groentelade dus maar dicht, mocht er vanavond bij u worden aangebeld.

Overigens zijn er ook mensen die geen fan zijn van het heidens feest. In Werkendam en Bunschoten stak men dan ook een stokje voor de griezelige festiviteiten. Mocht u nou zelf ook tot de haters behoren en toevallig gezegend zijn met een Halloweenfan als partner, dan heeft het Amerikaanse leger de perfecte oplossing voor u. Kunt u lekker thuis blijven en een horrorfilm kijken, want als u dit eenmaal heeft gezien zijn ze heus niet meer zo eng. 

Happy Halloween!

Geef een reactie

Laatste reacties (13)