Laatste update 21:34
200

Hardhandige arrestatie na het eten van een broodje in de bus

Op sociale media is een filmpje opgedoken van een man die door de politie wordt aangehouden nadat hij in een stadsbus een broodje zou hebben gegeten. Op de beelden is te zien hoe de man hardhandig tegen een bushokje gedrukt wordt, waarbij een van de agenten een arm om de keel van de man heeft en een andere agent hem op zijn rug slaat.

De video werd in eerste instantie op Facebook gedeeld door een ooggetuige uit Tilburg, met als bijschrift:

Over onnodig politiegeweld gesproken.. Jongen wil broodje niet wegleggen, jongen doet, buiten het niet mogen eten in de bus, niks fout. Niet gescholden niet bedreigd niks.. buschauffeur belt toch politie en komen opdagen met 13 man!! Jongen verzet zich en krijgt flinke klappen… ronduit belachelijk hoe de politie hier optreed, totaal onnodig… schaam je..

Ik zat er vanaf het begin bij, en hij wilde zijn broodje niet wegleggen. Busschauffeur zegt ik ga niet rijden voordat jij je broodje weg legt. Dus busschauffer wacht 10 minuten tot ie eindelijk gaat rijden omdat de rest van de mensen in de bus gingen zeiken dat ie moest rijden. Toen heeft ie politie gebeld omdat hij zich “niet veilig” voelde. Dat is alles. En met zeiken bedoel ik niet bedreigen of uitschelden. Dr was niks om je “niet veilig” bij te voelen.

De redactie van Joop sprak met de politie van Tilburg over het voorval. Volgens een woordvoerder gaat het om een 25-jarige man die samen met zijn vader rond 15.00 uur woensdagmiddag al etend de bus instapte. Hierop zou de chauffeur de beide mannen op de huisregels hebben gewezen, waarin staat dat er niet gegeten mag worden. Omdat de mannen geen gehoor gaven aan het verzoek niet te eten, bleef de chauffeur enkele minuten bij de halte staan. Nadat andere passagiers zich ermee bemoeiden, stopten de mannen met eten en vertrok de bus.

Enkele haltes verderop zouden de mannen toch weer zijn gaan eten, liet de woordvoerder weten. Daarop zette de chauffeur opnieuw de bus aan de kant en vroeg de mannen te stoppen. Omdat daaraan wederom geen gehoor werd gegeven, besloot de chauffeur de politie in te schakelen. De twee agenten die als eerste aanwezig waren verzochten de mannen uit te stappen. De vader gehoorzaamde, maar de zoon bleef zitten en zou de agenten hebben uitgescholden. Daarop hebben de agenten hem aangehouden, waarbij de man zou hebben geslagen en geschopt.

De agressie van de agenten ten opzichte van de 25-jarige man, zoals te zien is op de videobeelden, was volgens de woordvoerder noodzakelijk ‘om de situatie onder controle te krijgen en zijn verzet te staken’.

De man kon uiteindelijk worden aangehouden en bevindt zich in voorlopige hechtenis.

Geef een reactie

Laatste reacties (200)