Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Harry en Meghan doen stap terug als leden koninklijke familie

  •  
08-01-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
harrymeghan
De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan hebben via Instagram aangekondigd dat ze van plan zijn een stap terug te doen als ‘senior’ leden van de Britse koninklijke familie. Het echtpaar kondigt aan te gaan werken om financieel onafhankelijk te worden, “terwijl we hare majesteit de koningin volledig blijven ondersteunen”. De hertog en hertogin van Sussex spreken van een “progressieve nieuwe rol” binnen het koningshuis.
 
 
Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op 8 Jan 2020 om 10:33 (PST)
Harry en Meghan willen hun tijd gaan verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika, waar Meghan vandaan komt. De voormalige actrice vertelde vorig jaar al in een openhartig interview dat ze moeite heeft met de extreme belangstelling die de Britse schandaalpers aan de dag legt voor haar privéleven. De moeder van prins Harry, prinses Diana, kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk, toen ze werd achtervolgd door paparazzi.
In oktober spande Meghan een rechtszaak aan tegen de Mail on Sunday nadat de krant een privébrief van haar had geplaatst. Prins Harry verklaarde bij die gelegenheid: “Ik ben mijn moeder kwijtgeraakt en nu moet ik toezien hoe mijn echtgenote het slachtoffer wordt van dezelfde krachten.”
Behalve problemen met de Britse schandaalpers is er ook sprake van onenigheid tussen Harry en Meghan enerzijds en prins William en diens echtgenote Catherine anderzijds. Volgens Harry zijn de twee broers “verschillende wegen” ingeslagen.
Volgens de BBC is de aankondiging niet overlegd met andere leden van het koningshuis. Buckingham Palace heeft daar “teleurgesteld” op gereageerd. De Britse koninklijke familie zou het nieuws via de televisie hebben ontvangen, beweert de Daily Mail. Zelfs de hofhouding van het stel bleek niet geïnformeerd te zijn. De tabloid stelt dat Harry en Meghan daarmee de ‘nucleaire knop’ in hebben gedrukt wat betreft hun carrières binnen the Royal Family.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.