Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Harskampse jongeren willen Afghaanse vluchtelingen weren: 'Eigen volk eerst'

  •  
24-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
232 keer bekeken
  •  
Noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués

© HARSKAMP - Exterieur van legerplaats Harskamp. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) neemt de kazerne als een derde noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in gebruik. ANP ROBIN VAN

In het Veluwse dorp Harskamp waar op de militaire kazerne een groep Afghaanse vluchtelingen wordt gehuisvest, hebben zo’n 250 mensen tegen hun komst geprotesteerd. De groep scandeerde daarbij extreemrechtse leuzen als ‘eigen volk eerst’ en stak vuurwerk af. Ook werden er spandoeken tegen de opvang van de asielzoekers opgehangen.
Op de militaire basis is ruimte gemaakt om maximaal 800 vluchtelingen op te vangen die halsoverkop Afghanistan moeten verlaten om uit handen van de extremistische Taliban te blijven. Hoeveel van die opvangcapaciteit in Harskamp benut wordt is nog niet bekend, net als hoelang de vluchtelingen er zullen blijven. Inmiddels bevinden zich enkele Afghanen in de barakken.
Het AD meldt dat de groep anti-vluchtelingen voornamelijk uit jongeren bestaat die behalve vuurwerk ook de nodige kratten bier hebben meegenomen. De politie is aanwezig.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.