0

Hart en mond

Video speelt met Jeff Koons, kinky latex en een mysterieus internetfenomeen 

De Nederlandse kunstenaar Bart Hess ontwierp de ‘slime art’ voor de album-cover van Lady Gaga. Nu heeft hij een video gemaakt waarin hij speelt met het beeld Hanging Heart van Jeff Koons dat in 2007 voor het recordbedrag van 23,6 miljoen dollar werd verkocht.

NOWNESS Presents – Heart to Mouth from NOWNESS on Vimeo.

Twee modellen, met nagels als stiletto’s, hebben hun hoofd in immense ballons gestopt. De latexomhulsels zitten zo strak dat het een grafisch effect lijkt maar de ballonnen zijn echt. Er zit voldoende zuurstof in om tien minuten te overleven.

Hess speelt in de video met het fenomeen ‘autonomous sensory meridian response‘, waar een hele internet-cultus rond is ontstaan. Het zou gaan om het oproepen van een speciale sensatie in je hoofd door te kijken naar een video van bijvoorbeeld iemand die minutenlang handdoeken vouwt, of zachtjes fluistert. Hess merkte het bij zichzelf toen hij keek naar een video van een vrouw met een ballon. Daarop besloot hij dit werk te maken.

Vanaf vandaag is zijn eerste solo-tentoonstelling te zien in het Rijksmuseum Twenthe. Hij kreeg daar ook de Profielprijs uitgereikt. Hess woont en werkt sinds kort in Londen.

Website Bart Hess

Meer bij Nowness

Geef een reactie

Laatste reacties (0)