Laatste update 14:17
4

Hasna El Maroudi en Clarice Gargard genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2017

De nominaties voor de jaarlijkse Vrouw in de Media Award zijn bekend. Onder de genomineerden voor 2017 zijn Joop-redacteuren Hasna El Maroudi, onder meer vanwege haar bijdragen aan het #MeToo-debat en Clarice Gargard die hoge ogen gooide met haar columns in NRC-Handelsblad en haar voordracht als Nederlandse VN-vrouwenvertegenwoordiger 2019. Andere genomineerden zijn Barbara Baarsma (hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en Kroonlid bij de Sociaal Economische Raad), Annemarie Heite (docent marketing Hanze Hogeschool, woordvoerder ‘De Stille Beving’ in Groningen), Beatrice de Graaf (terrorisme-expert en hoogleraar History of International Relations and Global Governance aan de Universiteit Utrecht), Anousha Nzume (actrice, programmamaker en auteur van ‘Hallo, witte mensen’), Lilianne Ploumen (Tweede Kamerlid PvdA en initiatiefnemer van She Decides), Carola Schouten (Vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Romana Vrede (actrice, winnaar van de Theo d’Or 2017), Sarina Wiegman (bondscoach van de Oranje Leeuwinnen).

Eerdere winnaars waren Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015) en Dafne Schippers (2016).

You Go Girl Award
Naast de Vrouw in de Media Award wordt er ook een aanmoedigingsprijs, de You Go Girl Award, uitgereikt aan vrouwelijke deskundigen die het afgelopen jaar zichtbaar zijn geweest in de media. Uit een recordaantal voordrachten werden 10 vrouwelijke deskundigen geselecteerd, te weten: Kinderwenscoach Sara Coster, activist en schrijver Anne Fleur Dekker, oprichter van het online platform Diversity Rules Janice Deul, oprichter Profit First Nederland Femke Hogema, Wereldkampioen etaleren Pien Hoveling, Mede-oprichter van de Women in Cyber Security Foundation Mary Jo de Leeuw, Stem op een Vrouw-oprichter Devika Partiman, vermogensbeheerder Judith Sanders, Bioloog en hoogleraar ecologie Louise Vet en vrijwilliger voor de Nederlandse Stoma Vereniging Carlijn Willemstijn.

De awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Stemmen kan nog tot zondag 4 februari op www.vrouwindemedia.nl.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)