0

‘He, je reed me bijna dood’

Website brengt wegpiraten en slachtoffers met elkaar in contact

Even het kenteken invullen van de hardrijder en het bericht is verstuurd: “U bracht wegwerkers in gevaar door te hard rijden”. Kwamutegen.nl is een nieuwe online uitlaadklep voor weggebruikers om elkaar aan te spreken op roekeloos rijgedrag dat wegwerkers in gevaar brengt.

Het idee voor de website komt van Stichting Kwamutegen en Vakvereniging Het Zwarte Corps, vakbond voor machinegebonden personeel. Ze willen de wegwerkers meer zichtbaarheid geven. Ze werken dag en nacht aan de Nederlandse wegen, maar worden door menig automobilist nauwelijks opgemerkt en gerespecteerd.

Hardrijders creëren dagelijks levensgevaarlijke situaties en ook krijgen wegwerkers te maken met agressieve weggebruikers die zich storen aan wegafzettingen en snelheidsbeperkingen.

Op Kwamutegen.nl kunnen weggebruikers het kenteken van de auto of vrachtwagen van de wegmisbruiker noteren. Daarmee wordt een bericht uitgestuurd met de tekst: “U bracht wegwerkers in gevaar door te hard rijden.” Zowel de boodschapper als de ontvanger blijven anoniem. De onvanger ziet alleen maar dat de boodschap afkomstig is van een ‘wegwerker’.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)