20

Heeft Telegraaf het op Tofik Dibi gemunt?

Grappen van GroenLinkser leiden tot alarmerend bericht over 'vals spelen' bij toets voor kandidaat Kamerleden

Is de Telegraaf woensdag gewoon weer eens dom bezig of is de krant te kwader trouw met een bericht over Tofik Dibi? Het GroenLinks-Kamerlid zou hebben ‘vals gespeeld’ op een toets die alle GroenLinks-kandidaten moesten maken. De krant baseert zich op opmerkingen die Dibi maakte tijdens het vragenuurtje dinsdag in de Kamer. Grappen, zegt Tofik Dibi op Twitter. De krant wil gewoon weer eens rellen.

De GroenLinks-kandidaten, inclusief zittende Tweede Kamerleden, zijn onderworpen aan een toets die door sommigen van hen als beledigend is ervaren. Het was een ‘knullige assessment’, zegt Kamerlid Mariko Peters tegenover de NOS. De kandidaten moesten onder andere sommen maken en breuken oplossen.

De Telegraaf maakte hier woensdag het bericht hiernaast over. Vooral de eerste drie alinea’s zijn opmerkelijk:

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi heeft vals gespeeld tijdens een intelligentietest, waaraan zijn partij kandidaten blijkt te onderwerpen die op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen willen. Dat heeft de veelbesproken politicus zelf onthuld.
Dibi: “Ik ben niet zo goed in hoofdrekenen. Bij de breuken heb ik een hulplijn ingeschakeld”, vertelde hij gisteren na het Vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Dit tot grote verbazing van scheidend GroenLinks-collega Van Gent. “Je moet niet zo uit de school klappen”, adviseerde zij hem nog. Waarop Dibi antwoordde: “Ach, daar heb ik schijt aan.

Op Twitter reageert Dibi bijna zichtbaar hoofdschuddend:

Ah, Telegraaf wil rellen n.a.v. grappen en grollen tussen mij en @inekevangent over testjes. Krant moet toch gevuld met iets.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)