14

Heel Australië lacht om absurde anti-cannabiscampagne

Experts trekken handen af van Stoner Sloth ... 'De overheid moet jongeren serieus nemen'

Stoner Sloth is het nieuwste wapen van de Australische staat New South Wales (NSW) in de strijd tegen blowen. De harige hoofdpersoon uit de reeks waarschuwingsfilmpjes is een hit op het internet, maar niet op de manier waarop de bedenkers het bedoeld hadden.


In de filmpjes zie je luiaard Stoner Sloth een examen niet halen, ongezellig zijn op een feestje en tot overmaat van ramp niet in staat te zijn het zout aan zijn moeder door te geven. Allemaal redenen voor de overheid om de jeugd toch vooral weg te houden van marihuana.

De campagne werd in eerste instantie gelinkt aan het Nationale Cannabis Preventie- en Informatiecentrum (NCPI), maar zij hebben al snel na de lancering laten weten niet achter de filmpjes te staan. De NCPI heeft in een vroeg stadium slechts een analyse van andere campagnes aangeleverd, maar: ‘Onze aanbeveling was dat er rekening moest worden gehouden met de intelligentie van tieners en het feit dat ze toegang hebben tot veel informatie. De nieuwe campagne had de jongeren serieus moeten nemen en overdreven karikaturen moeten vermijden’.

In een officieel statement zegt de NCPI:

‘We wensen de regering van NSW veel succes met toekomstige cannabiscampagnes. De huidige campagne verwoordt het standpunt van de NCPI over cannabis niet, noch is dit de manier waarop wij denken dat een campagne moet worden gevoerd.’

Hoe goed bedoeld ook, de knullige campagne leidt vooral tot hilariteit. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste parodieën verschenen. 

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (14)