Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Heemskerk komt met wet tegen misleidende sms-diensten

  •  
22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Han_vd_Horst-Mooiste_jaren_van_Nederland.jpg.jpg
Staatssecretaris: consument moet 'ondubbelzinnig' weten dat hij zich heeft opgegeven voor een abonnement op een sms-dienst en wat kosten zijn
Staatssecretaris Frank Heemskerk kondigt nieuwe wetgeving aan voor sms-diensten. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Daarnaast roept hij de sector op om de nu geldende sms-gedragscode aan te scherpen. Dat moet voor 1 maart gebeurd zijn. Dit schrijft onder andere het FD vrijdag.
Heemskerk heeft de afgelopen maanden de werking van de sms-gedragscode geëvalueerd en komt tot de conclusie dat er nog altijd veel klachten zijn over abonnementen op betaalde sms-diensten zoals ringtones voor mobieltjes.
In de Kamer vroegen onder meer PvdA en SP afgelopen week opheldering over sms-diensten waarbij met name jongeren ongewild vast kunnen komen te zitten aan een abonnement als ze gebruik maken van een sms-dienst voor ringtones en spelletjes. Volgens onderzoek is een kwart van de jongeren daar weleens het schip mee ingegaan. De staatssecretaris heeft de in 2008 herziene afspraken met onder meer telefoonmaatschappijen en sms-dienstverleners onder de loep genomen en concludeert dat het roer om moet.
Lees hier meer

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.