Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Heerlen wijst Haags softdrugsbeleid af: we gaan zelf wel wiet telen

  •  
10-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wiet_03.jpg
Burgemeester Paul Depla (PvdA): 'Als er in Den Haag niets verandert, moeten we zelf het initiatief nemen'
Limburgse burgemeesters hebben hun buik vol van het door Den Haag opgelegde strenge softdrugsbeleid en de gevolgen daarvan voor hun gemeentes. Burgemeester Antoin Scholten (VVD) van Venlo, Peter Cammaert (CDA) van Roermond en Paul Depla (PvdA) van Heerlen maakten daarom namens de acht Limburgse coffeeshopgemeenten een plan voor het gedogen van wietteelt onder overheidscontrole. Het plan werd door minister Opstelten naar de prullenbak verwezen, waarop een woedende Paul Depla aankondigde de wietteelt in eigen hand te zullen nemen, samen met bedrijven en deskundigen.
De burgemeester van Heerlen deed de boude uitspraak  donderdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak:
wiet
Als er in Den Haag niets verandert, moeten we zelf het initiatief nemen, doormodderen kan niet. De Kamer kan de gemeenten en Heerlen in het bijzonder de ruimte geven om als proeftuin voor de gereguleerde wietteelt te functioneren.”
Depla had geen goed woord over voor minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie, die volgens Depla: 
Doof en blind lijkt voor alle branden in buurten, argumenten van deskundigen, opvattingen van kiezers en ontwikkelingen in het buitenland.”
cc-foto: Dave H

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.