95

Heet!

Eergisteren warmste dag ooit in Australië ... 2012 warmste jaar ooit in de Verenigde Staten

Eergisteren kende Australië met over het hele land gemiddeld 40,3 graden Celsius de warmste dag ooit en gisteren was het de op twee na warmste dag. En in de Verenigde Staten was 2012 het warmste jaar ooit.

Het is heet in de wereld. In het door bosbranden geteisterde zuiden van Australië zijn de temperaturen vandaag iets zijn gedaald en daardoor is het gevaar op branden wat afgenomen. Maar de hittegolf heeft zich verplaatst naar het midden en noorden van het land, waar het ook vandaag weer extreem heet zal worden, zo meldt het NRC. Meteoroloog David Jones:

Het lijdt geen twijfel dat dit een zeer, zeer extreme hittegolf is. Als je kijkt naar het bereik, de duur, de intensiteit, dan is het wellicht de grootste in de geschiedenis van Australië.

Ook werd vandaag bekend dat 2012 in de Verenigde Staten het warmste jaar uit de geschiedenis was. Dat meldt de Volkskrant. De gemiddelde temperatuur lag volgens het Amerikaanse klimaatagentschap 0,56 graden Celsius hoger dan in het vorige recordjaar 1998. Er waren vorig jaar in de VS elf weergerelateerde rampen, waaronder de orkanen Sandy en Isaac. De totale schade daarvan bedroeg meer dan 764 miljoen euro.

Geef een reactie

Laatste reacties (95)