Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Heftig. Sinds 'Sandy Hook' 100 mensen omgekomen bij schietpartijen VS

  •  
22-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huff300.png
Actieve tegenbeweging lijkt te zijn opgestaan die het wapenbeleid niet langer tolereert ... Sterren eisen strengere wapenwetgeving
Een week na de bloedige schietpartij in de staat Connecticut, waarbij 26 mensen vermoord werden door de 20-jarige Adam Lanza, zijn er alweer 100 doden gevallen door verschillende schietpartijen in het land. Dat meldt Huffington Post. De online nieuwssite heeft op de openingspagina een originele manier gevonden om alle incidenten in kaart te brengen:
Bij eerdere schietincidenten werd de discussie over wapenbezit in de VS consequent de kop ingedrukt door de voorstanders. Maar in Amerika lijkt nu een actieve tegenbeweging opgestaan te zijn die het wapenbeleid niet langer tolereert. In een filmpje roepen sterren op om iets te doen tegen het huidige wetgeving. Via de website Demand A Plan kunnen burgers politici oproepen om in actie te komen. De campagne is opgezet door de burgemeester van New York, Michael Bloomberg.
HuffingtonPostKop2

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.