14

Heibel in ouderenpartij 50plus

Corruptiebestrijder Van Hulten, kandidaat Eerste Kamer, stapt op 

Binnen de ouderenpartij 50Plus die waarschijnlijk een spilfunctie vervult in de toekomstige Eerste Kamer is een conflict ontstaan over de koers van de partij. Oud-staatssecretaris Michel van Hulten (81), nummer 4 op de lijst voor de senaat, verlaat de partij met afschuw.

Van Hulten, ooit lid van de PPR die later opging in GroenLinks, verwijt oprichter Jan Nagel onder meer een ondemocratische houding. Sinds de Statenverkiezingen in maart is het hem niet meer gelukt contact te krijgen met de voorman. Maar ook de koers van de partij zint hem niet.

Het Brabants Dagblad citeert een brief van Van Hulten aan Nagel:

Dat ik mede verantwoordelijk ben voor je verkiezing draag ik verder als een last uit het verleden mee. Ik had beter moeten weten (…) Ik verafschuw de nadruk die is komen te liggen op het verkrijgen van een extra grijpstuiver voor ouderen in plaats van in te spelen op behoeftes die ouderen hebben om te blijven helpen een betere samenleving te creëren waartoe en waarin zij ook een politieke rol willen kunnen spelen.”

Ook een verzoek om inzicht in de financiën van de partij werd genegeerd. Sociograaf Van Hulten is onder meer gespecialiseerd in het bestrijden van corruptie. Zijn persoonlijke website is aan die missie gewijd.

foto: corruptie.org

Geef een reactie

Laatste reacties (14)