Laatste update 14 januari 2020, 19:19
77

Heineken wil medewerkers Holland Heineken House niet betalen

Heineken heeft het niet makkelijk. De bierbrouwer kwam in 2018 niet verder dan een winst van 1,9 miljard euro en moest het in de eerste negen maanden van het afgelopen jaar doen met een magere 1,7 miljard euro.

Heineken moet, kortom, elk dubbeltje omdraaien. Geen wonder dus dat het bedrijf nu op zoek is naar vrijwilligers die tijdens de Olympische Spelen bier willen komen tappen in het Holland Heineken House. In de vacaturetekst staat:

Werken in het TeamNL Tokyo Center en Holland Heineken House is op basis van een vrijwilligersovereenkomst. Dit betekent dat je géén financiële vergoeding ontvangt.

Op Twitter, waar veel mensen niet weten hoe zwaar multinationals het hebben, regent het negatieve reacties. Met zoveel onbegrip is het voor Heineken vechten tegen de bierkaai…

Update dinsdag 19:00
In een reactie laat de bierbrouwer aan Joop weten: Voor een rechtstreekse vlucht met KLM, eten & drinken, een goed onderkomen, een OV pas, kleding, tijd en tickets om wedstrijden te bezoeken wordt door ons gezorgd. Al met al vertegenwoordigt dit een waarde van €8.000,- tot €10.000,- per vrijwilliger. Wellicht geeft dit een completer beeld.

cc-foto: Gregory Lime

Geef een reactie

Laatste reacties (77)