62

Held? Dan wegwezen

McDonalds verlengt contract medewerker niet wegens ziekte na reddingspoging in brandend huis

Je kunt maar beter geen held zijn, ontdekte Margriet van den Heuvel (22). Zij rende laatst een brandend huis in om te zien of de bewoners thuis waren, maar dit leverde haar ademhalingsproblemen én haar ontslag bij McDonald’s in Barendrecht op.

Dat schrijft het AD. Toen er in december brand uitbrak in de flat naast haar, is ze naar binnen gegaan om te kijken of er mensen in nood waren. Margriet: 

Mijn vader en ik hebben een ruitje van de deur ingeslagen en zijn naar binnen gegaan. Terwijl hij het gas uitdraaide, ben ik gaan zoeken naar de buren die ik nog nooit ontmoet had, maar er was niemand.

Na een maand heeft ze nog steeds last van de rook die ze daarbij heeft ingeademd. Ze loopt bij de longarts en slikt onder meer prednison. ‘Ik werd van de medicijnen zo suf dat ik niet kon werken,’ aldus Margriet. Een dag na haar ziekmelding, stuurt McDonald’s de ontslagbrief. 

Ik had niet verwacht dat zo’n groot succesvol bedrijf het personeel zo slecht behandelt als het ziek wordt. Er kon nog niet eens beterschap vanaf.

McDonald’s bevestigt dat het contract stopt, maar wil vanwege privacy van haar personeel niet reageren.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)