Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Held? Dan wegwezen

  •  
11-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
ANP-macdonalds_300.jpg
McDonalds verlengt contract medewerker niet wegens ziekte na reddingspoging in brandend huis
Je kunt maar beter geen held zijn, ontdekte Margriet van den Heuvel (22). Zij rende laatst een brandend huis in om te zien of de bewoners thuis waren, maar dit leverde haar ademhalingsproblemen én haar ontslag bij McDonald’s in Barendrecht op.
Mijn vader en ik hebben een ruitje van de deur ingeslagen en zijn naar binnen gegaan. Terwijl hij het gas uitdraaide, ben ik gaan zoeken naar de buren die ik nog nooit ontmoet had, maar er was niemand.
Na een maand heeft ze nog steeds last van de rook die ze daarbij heeft ingeademd. Ze loopt bij de longarts en slikt onder meer prednison. ‘Ik werd van de medicijnen zo suf dat ik niet kon werken,’ aldus Margriet. Een dag na haar ziekmelding, stuurt McDonald’s de ontslagbrief. 
Ik had niet verwacht dat zo’n groot succesvol bedrijf het personeel zo slecht behandelt als het ziek wordt. Er kon nog niet eens beterschap vanaf.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.