Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Held redt mensen uit water en pakt fietsendief in zelfde week

  •  
13-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
held
Het is inmiddels heel Nederland en Engeland doorgegaan. De vier Amsterdamse mannen die zonder te twijfelen het water in sprongen om een moeder en haar kind uit een zinkende auto te redden. Het verhaal lijkt daar niet te eindigen want één van die mannen pakte zaterdag ook nog eens een fietsendief na 600 meter sprinten. Dat meldt AT5.
Ruben, een van de vier mannen, ging een biertje drinken met wat Amsterdammers die hem wilden feliciteren met zijn heldendaad. Eenmaal binnen in het café werd de fiets van één van hen meegenomen. De eigenaar rende achter de dief aan maar kreeg hem niet te pakken. De fietsendief schrok en liet zijn waar vallen.
De Amsterdamse Ruben gaf het niet op en zette het op een sprint. Na zestig meter rennen pakte hij de dief. De politie kwam al snel opdagen en vond dat de held na een tweede daad wel een lintje verdiende. Wat hij zelf te zeggen heeft? ‘Het is mooi. Maar nu moet het maar eens ophouden’.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.