Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Heldendaad of pr-stunt?

  •  
04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rt_300_01.jpg
Update: RT wil dissidente presentatrice naar de Krim sturen ... Presentatrice Kremlin-zender Russia Today keert zich tegen Poetin 
Abby Martin van de door het Kremlin gefinancierde internationale nieuwszender Russia Today nam maandag een opmerkelijke stap. Aan het einde van haar programma Breaking the Set richtte ze zich tot de kijker voor een persoonlijke mededeling.
Ze zei dat de bezetting van Oekraïne ‘verkeerd’ is en dat militaire interventie ‘nooit het antwoord is’. De kritiek is opmerkelijk omdat Russia Today een krachtig pro-Poetin geluid laat horen. De zender toont bijvoorbeeld graag burgerprotesten tegen oorlogen die door westerse landen gevoerd worden. Van protest tegen de invasie in Oekraïne is op Russia Today beduidend minder te vinden. Van Pussy Riot evenmin.
De zender wordt onder meer bekritiseerd door de vrije pers organisatie ‘Reporters Without Borders’ die de zender dicht bij een totaal door de staat gecontroleerd medium vindt komen. De hoofdredacteur van RT daarentegen stelt via Twitter  dat het commentaar van Abby Martin past bij wat ze doorgaans doet op de zender.
Update: RT heeft in een verklaring gesteld dat Martin recht heeft op haar eigen mening maar dat ze omdat ze zegt niet goed op de hoogte te zijn van de situatie in de Krim naar het conflictgebied gestuurd zal worden. Martin reageerde dat daar wat haar betreft geen sprake van kan zijn, aldus the Telegraph.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.