42

Helft Nederlanders ziet organisatie Spelen zitten

Eén op de twee Nederlanders is nu voorstander van de Spelen. 40 procent wil er zelfs extra voor in de buidel tasten

Aan het eind van de Olympische Spelen in Londen zijn meer Nederlanders enthousiast geworden om het sportevenement naar Nederland te halen. Uit een draagvlakmeting van RTL-Nieuws blijkt dat 47,5 procent van de ruim zeshonderd ondervraagden positief is over de organisatie van de Spelen in Nederland.

Een half jaar geleden bleek uit een draagvlakmeting van het ministerie van VWS dat maar 30 procent enthousiast was. Nederland is nu in de running voor de organisatie van de Spelen in 2028. Het Internationaal Olympisch Comité hanteert voor het toewijzen van de Spelen een informele ondergrens van 70 procent. 

Ook blijkt uit het onderzoek van RTL-Nieuws dat steeds meer Nederlanders ook belasting willen betalen om het evenement te bekostigen. Bijna 21 procent van de ondervraagden is het ‘helemaal eens’ met de stelling dat het redelijk is dat de belastingbetaler financieel bijdraagt aan de organisatie van de Spelen. Een half jaar geleden was 13 procent nog maar bereid om voor de Spelen in de buidel te tasten.

Ook zijn er steeds meer Nederlanders die er zelf geld op willen toeleggen. Bijna 40 procent van de ondervraagden wil er extra voor betalen tegen 25 procent van een half jaar geleden.

RTL-Nieuws: Helft Nederlanders wil Spelen 2028 in Nederland

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)