Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Helft Nederlandse rechters tekent petitie: 'Trump ondermijnt rechtsstaat'

  •  
02-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Vrouwe Justitia

© 2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Vrouwe Justitia. ANP LEX VAN LIESHOUT

De Amerikaanse president Donald Trump ondermijnt de rechtsstaat. Dat staat in een petitie ondertekent door 1086 Nederlandse rechters, bijna de helft van het totale aantal rechters.
De Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak (NVvR) nam het initiatief voor de petitie om de Amerikaanse collega’s bij te staan. Trump ondermijnde hen eerder al door hen ‘zogenaamde rechters’ te noemen. Dat deed hij nadat hij een illegaal inreisverbod instelde voor inwoners van zeven moslimlanden, ook wel bekend als Trumps ‘moslimban’. Die maatregel werd door een rechtbank ongedaan gemaakt, omdat de ban ongrondwettelijk bleek te zijn.
"Ik ben heel trots dat leden van de NVvR zich en masse durven uitspreken als hoeders van de rechtsstaat in binnen- en buitenland. Het laat zien hoeveel waarde wij hechten aan de bescherming van de rechtsstaat en de scheiding der machten, alsmede de veiligheid van rechters om hun werk in vrijheid te kunnen uitoefenen."

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.