Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Helft vrouwelijke festivalgangers wordt seksueel lastiggevallen

  •  
19-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
19484255639_5813ed631c_k
Bijna de helft van de vrouwelijke festivalgangers tussen de 16 en 34 jaar heeft te maken met seksueel ongewenst gedrag op festivals. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag in samenwerking met Festileaks. In totaal werden 1086 festivalgangers ondervraagd.
De meest voorkomende grensoverschrijdende gedragingen zijn ongewenste aanraking op borsten en/of billen (35%), ongewenste seksuele opmerkingen (33%) of voorstellen (18%). Uit het onderzoek blijkt dat mannen in 9 procent van de gevallen te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag.
"Opvallend is dat één op de vijf vrouwen (22%) zegt bewust haar eigen gedrag aan te passen om te voorkomen dat ze te maken krijgen met ongewenst seksueel gedrag. Bijvoorbeeld door zich niet te schaars te kleden en niet alleen rond te lopen."
Slechts 9 procent van de festivalgangers die met dergelijk gedrag te maken krijgt, maakt melding bij de organisatie. Het overgrote deel doet dat niet, omdat ze zelf denken dat het incident niet ernstig genoeg was, of omdat ze denken dat de dader toch niet gepakt wordt.
cc-foto: Exit Festival
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.