Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Help ons ISIS te verslaan, anders zullen er duizend Bin Laden's opstaan'

  •  
17-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
irak300_02.jpg
Iraakse ambassadeur in de VS smeekt om militaire assistentie ... VN waarschuwt voor regionale oorlog in Midden-Oosten
VN-onderzoekers vrezen dat de Syrische burgeroorlog en de gevechten in Irak zich zullen uitbreiden naar andere landen in de regio. Paulo Sergio Pinheiro, hoofd van de onafhankelijke Syrische onderzoekscommissie, waarschuwt dan ook voor het steeds dicterbij komen van ‘Een regionale oorlog in het Midden-Oosten’.
De ongebreidelde opmars van extremistische terroristische groeperingen in de regio, zoals de Islamitische Staat van Irak en al-Sham (ISIS), zou daaraan ten grondslag liggen. ISIS gebruikt in zowel Irak als Syrië ‘het meest brute geweld’ tegen leden van andere religieuze groepen, meldt het onderzoeksrapport
In navolging van de VN slaat vandaag ook de Iraakse ambassadeur in de Verenigde Staten groot alarm. Lukman Faily liet vandaag de Amerikaanse pers een smeekbede voor internationale hulp in de strijd tegen Soennitische milities optekenen, samen met een waarschuwing dat – als die hulp er niet zou komen – duizend Bin Laden’s op zouden staan. Faily hoopt dat zijn noodkreet wordt gezien ‘als een SOS, niet alleen voor ons, maar voor de hele regio’.
cc-foto: ANP, Iraakse vrijwilligers geven zich op voor de strijd tegen gewapende extremistische milities

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.