47

Help, The Muppets zijn communisten…

Martin Bosma, doe iets!!!

Je denkt dat het vrolijke kindervrienden zijn maar The Muppets zijn eigenlijk crypto-communisten. Zeg maar linkse takiyahs. En niet alleen The Muppets, héél Hollywood zit er mee vol. Althans volgens de Amerikaanse tv-zender Fox Business, dat is zoiets als RTL-Z maar dan gepresenteerd door Joost Eerdmans en met een op pillen draaiende Telegraaf-redactie.


Presentator Eric Bolling van het programma Follow the Money viel de pluche kameraadjes snoeihard aan omdat in de nieuwste Muppets-film een kwaadaardige oliemagnaat voorkomt. De makers durfden immers het personage de naam Tex Richman te geven. Oftewel een rijke man uit oliestaat Texas! Een typisch voorbeeld van ‘liberal’ Hollywood (liberal is Amerikaans voor links), volgens Bolling. Zijn medegast haalt nog een paar voorbeelden aan. In Cars 2, een andere kinderfilm, komen de oliebaronnen er ook al niet best af. De kinderen worden kortom geïndoctrineerd. Om nog maar te zwijgen over een film als Syriana.

Kinderprogramma’s zijn een favoriet doelwit van rechts. Eind jaren negentig vielen Amerikaanse conservatieven de Teletubbies aan omdat het programma kinderen stiekem zou aanzetten tot hopmoseksualiteit. In Nederland ging de PVV tekeer tegen Kinderen voor Kinderen

Eerder dit jaar bleek overigens dat De Smurfen crypto-fascisten zijn. Maar daar hoorde je verder geen enkele haatsmurf over.

Huffington Post: The Muppets Are Communist, Fox Business Network Says

Miss Piggy de nieuwe Jane Fonda? Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (47)