81

Henk Bleker wil CDA leiden

Update: Bleker neemt Jack de Vries in de arm...  Slogan campagne: "Eerlijk, Helder, Henk" ... Staatssecretaris van Landbouw mengt zich in de strijd om het lijsttrekkerschap

Jaap Jansen, politiek redacteur van Pauw & Witteman, meldt op twitter dat Bleker op tijd zijn formulieren heeft ingeleverd, maar dat hij er nog geen ruchtbaarheid aan gaf. Zaterdag geeft Bleker een persconferentie.

Tijdens de persconferentie in Breda zei Henk Bleker vandaag dat hij ‘een brede volkspartij’ wil. Hoewel hij trots is op de prestaties van het minderheidskabinet van CDA en VVD, is hij duidelijk over de PVV. Hij wil er nooit meer mee samenwerken. Bleker heeft Jack de Vries als spindoctor in de arm genomen. De Vries is zijn campagneleider en samen verzonnen ze dan ook zijn slogan: “Eerlijk, Helder, Henk.”

Eerder:

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg stelde zich eerder vandaag ook kandidaat. Ze gaan de strijd aan met onder meer Sybrand van Haersma Buma en minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies, voor het CDA-lijsttrekkersschap. Van Toorenburg is een actief twitteraar. Via het sociale medium laat ze weten:

Vanmorgen heb ik mijzelf kandidaat gesteld als CDA-lijsttrekker. Onze leden moeten iets te kiezen hebben. Het palet is bij deze aangevuld!

De wat onbekende Van Toorenburg wordt op Twitter de Lutz Jacobi van het CDA genoemd. Zo twittert de Amsterdamse VVD wethouder Eric van der Burg:

“Heeft cda nu eigen lutz jacobi? @volkskrant: Madeleine Van #toorenburg ook kandidaat-lijsttrekker #cda.

Van Toorenburg is woordvoerder in de Kamer op het gebied van Veiligheid en Justitie en zit al ruim vijf jaar in de Kamer. Hiervoor zat ze in de advocatuur en was ze directeur van een jeugdinrichting in Vught.

Bleker is de zesde kandidaat die zich heeft gemeld. Madeleine van Toorenburg, fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies, voorzitter van het college van bestuur van de Fontys-hogescholen Marcel Wintels en Harry Wesselink, CDA-lid uit Nijmegen gingen hem voor.

Geef een reactie

Laatste reacties (81)