228

Henk & Ingrid verdacht van doodslaan Turkse buurman

Burenruzie in Almelo escaleert ... 'Als Kara Turkse muziek op had staan, zetten zij Nederlandse smartlappen op'

In Almelo is een 64-jarige Turkse man om het leven gekomen na een uit de hand gelopen ruzie tussen zijn familie en zijn Nederlandse achterburen Henk en Ingrid. Aziz Kara werd tijdens een vechtpartij tegen de grond geslagen en overleed donderdag.

De Almelose buurt waar de familie Kara woont is in shock, schrijft het AD. “In huis is het één en al verdriet”, zegt een buurtgenote. “Ik ben helemaal ontdaan.

Het Turkse gezin woonde al sinds 2005 aan de Violierstraat in Almelo. Hun achtertuin grensde aan die van hun achterburen Henk (61) en Ingrid (59). Het AD schrijft: 

Volgens buurtgenoten maakten ze er geen geheim van een hekel te hebben aan Turken. [Een buurtgenoot] “Toen ze hier kwamen wonen, ging het nog redelijk. We verzorgden elkaars plantjes en we nodigden ze uit op verjaardagen. Andersom werden we nooit uitgenodigd. […] Als ze het over de Turkse buren spraken, hadden ze het altijd over de ‘maffia’ e zo. Ze maakten discriminerende opmerkingen en maakten van alles een probleem.

De ruzie ontstond zaterdag toen de zoon van Aziz zijn auto in de straat parkeerde. Iets waar Henk en Ingrid zich altijd aan zouden hebben geërgerd volgens buurtgenoten. Henk en zijn zoon raakten in een woordenwisseling met de zoon waarna rake klappen vielen. Daarop besloot Aziz zijn zoon te hulp te schieten. De eerste en de enige klap werd hem gelijk fataal. Hij viel op zijn achterhoofd op de grond en raakte direct in coma.

Volgens buurtbewoners was Aziz Kara een geliefde man in de buurt. Henk en zijn zoon zitten inmiddels vast na een beslissing van de raadkamer in Almelo. Ingrid en de zoon van Kara zijn inmiddels weer thuis maar worden nog wel beschouwd als verdachten. 

AD: Burenruzie fataal voor Almeloer

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (228)