12

Henk klimt in de pen

Beste Geert/Geachte Meneer Wilders,

 

 Beste Geert/Geachte Meneer Wilders,

Ik wil u mede namens mijn vrouw Ingrid laten weten dat we zwaar in u teleurgesteld zijn. Na al die jaren waarin we u hebben leren kennen als politicus met zowel ruggengraat als stevige knieen, gaat u nu toch echt de mist in. Wij dachten dat u een man was uit een stuk, die zich in tegenstelling tot al die slapjanussen in Den Haag wel aan zijn verkiezingsbeloften zou houden.

U sprak namens het volk, hield u de overige Kamerleden telkens weer voor. U sprak zelfs namens ons. U zou opkomen voor mensen zoals wij. Van de Nederlandse gedoogcultuur moest u niets hebben. Of het nu ging om softdrugs of de omgang met illegalen, regels zijn regels en daar zou men zich in Nederland eindelijk eens aan moeten houden. En terecht. Met u aan de macht zou er in dit land een nieuwe wind gaan waaien. Dan zou er geen enge moslim meer bijkomen en zouden die hoofddoekjes uit het straatbeeld verdwijnen of zou de draagster in ieder geval de staatskas moeten spekken.

Niets van dat alles blijkt waar nu onze partij groot genoeg is om regeringsmacht voor zich op te eisen. Nee, regeren wilt u niet. Niet eens omdat die Rutte en Verhagen dat niet toestaan, maar omdat u daar zelf geen trek in heeft. Een beetje half regeren, daar blijft het bij.

Wel een akkoord tekenen met die weekdieren van CDA en VVD, maar geen ministers leveren in het kabinet. Alsof Fleur, Sietse en Hero te licht zouden zijn voor zo´n baan. Of wat te denken van Willy Dille, die we door haar geweldige werk in de gemeenteraad van Den Haag al goed hebben leren kennen. Zij is hard waar het moet en soft waar het kan. Met haar gymnasium opleiding en haar achtergrond in de zorg is zij echt wel in staat om het ministerie van Volksgezondheid te leiden. Die maakt er gelijk een eind aan dat een moslim twee rolstoelen krijgt en een gewone burger maar een. Dan schiet je al lekker op richting die 18 miljard besparen.

Nu wilt u geen echte verantwoordelijkheid dragen en blijven onze competente mensen langs de kant staan. En dat terwijl u al bij de eerste onderhandelingen een deel van ons gedachtegoed te grabbel gooit. Samen met die andere twee partijen schrijft u een verklaring waarin u accepteert dat de islam een religie is terwijl we juist altijd uit uw mond vernamen dat we hier te maken hadden met een verderfelijke politieke ideologie. En u zet zomaar uw handtekening onder dat vodje. Gekker moet het toch niet worden. En dat is natuurlijk nog maar het begin. Als ze samen in het kabinet zitten bedisselen die twee van alles in de Trêveszaal en zorgen er dan voor dat u de notulen pas te zien krijg nadat de besluiten al zijn genomen. Zo zijn die lui.

Nee, meneer Wilders wij verwachten echt meer van u en zullen het debat vandaag op de voet volgen. Hopelijk tapt u nu weer uit een ander vaatje en zien wij u weer ouderwets te keer gaan tegen Pechtold, Cohen en al die andere Kamerleden met hun linkse hobby´s. Veel sterkte in ieder geval en als u verstandig bent gaat u toch in dat kabinet zitten. Gedogen, dat is iets voor slappelingen.

Nog steeds hoogachtend,

Henk.

cc-foto: Wim Mulder

Geef een reactie

Laatste reacties (12)