Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Henk Otten geen voorzitter meer Eerste Kamerfractie FvD

  •  
29-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plenaire_zaal_Eerste_Kamer

© cc-foto: Wikipedia

De gevallen penningmeester van Forum voor Democratie, Henk Otten, is door zijn eigen fractiegenoten op een zijspoor gezet. In zijn plaats zal de nummer twee op de lijst, Paul Cliteur, voorlopig als woordvoerder fungeren voor de Eerste Kamerfractie. Dit is de uitkomst van een vergadering van alle overige leden van de beoogde fractie op zondag, overigens zonder Otten zelf. Tot 11 juni, wanneer de installatie van de nieuwe Eerste Kamer plaatsvindt, zal Cliteur de taak van Otten overnemen. Die laatste mag wel als Eerste Kamerlid aantreden, staat in een verklaring op de website van de partij.
Otten kwam in de problemen omdat hij zichzelf 30.000 euro betaalde uit de partijkas, volgens eigen zeggen voor gedraaide overuren. Dit zou de reden zijn geweest waarom hij in eerste instantie als fractiemedewerker voor de Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema moest stoppen, meldde NRC. Otten had het bedrag overgemaakt aan zijn adviesbureau zonder met andere bestuursleden te overleggen.
Nadat hij in een interview in NRC kritiek leverde op Baudet, kwam die laatste vrijwel direct met het verhaal over het geld op de proppen. Opvallend daarbij is dat de partijleider al eerder wist van de betalingen , volgens een voormalige vriend van Baudet en kandidaat-Tweede Kamerlid Arthur Legger.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.