Laatste update 20:30
66

Henk Otten nam geld uit partijkas Forum voor Democratie

Update 25 april, 20.28 uur:
In een tweet heeft Henk Otten, mede-oprichter van Forum voor Democratie, laten weten op te stappen als bestuurslid bij de partij:

Eerder:
Henk Otten, beoogd fractievoorzitter in de Eerste Kamer voor Forum voor Democratie, heeft zichzelf 30.000 euro betaald uit de partijkas. Dit is de reden dat hij op een zijspoor is gezet bij de Tweede Kamerfractie van de partij, meldt NRC. Eerder dit jaar maakte Otten het bedrag over aan zijn adviesbureau in zijn functie als penningmeester van de partij. Dit overlegde hij niet met zijn medebestuursleden Thierry Baudet en secretaris Rob Rooken. Nadat hij werd gewezen op de transactie stortte hij het geld pas terug.

Volgens Otten gaat het om een ‘vergoeding voor overmatige uren’. Hij ziet de betaling wel als een ‘slordige omgang met de interne governance,’ maar vindt dat hij het geld nog altijd zou moeten krijgen. Het opgeven van zijn senaatszetel is niet aan de orde, zijn penningmeesterschap heeft hij inmiddels wel opgegeven. Eerder deze week was Otten nog kritisch op Baudet in een interview met NRC, wat achteraf gezien waarschijnlijk geen toeval was. Theo Hiddema, Tweede Kamerlid namens de partij en zelf in opspraak deze week om een mogelijk te riante onkostenvergoeding, wil Otten uit het bestuur. Otten en Baudet waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar, meldt het AD.

Cc-foto: Images Money

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (66)