Laatste update 22 juli 2016, 12:24
55

Hero Brinkman: ‘Geert ziet mij als bedreiging’

Update 16:30 uur: Wilders reageert: 'echt niet' ... Nummer elf op PVV-lijst lijkt zich niet bewust van microfoon en zegt dinsdag in Netwerk: 'Wat Geert natuurlijk ook niet wil is dat ik te groot word'

PVV-leider Geert Wilders ziet de persoonlijke campagne van PVV-Kamerlid Hero Brinkman als een bedreiging voor zijn eigen positie. Dat zegt Brinkman dinsdagavond in het tv-programma Netwerk.

Brinkman, de nummer elf op de lijst, doet de uitspraken niet in een interview, maar in gesprek met een PVV-aanhanger. Netwerk volgde Brinkman enkele dagen. Daarom droeg hij een draadloze microfoon. Zo registreerde het tv-programma zijn uitspraken bij toeval. Dat meldt Trouw dinsdag.

Wat Geert natuurlijk ook niet wil is dat ik te groot word”, zegt Brinkman, die denkt enkele honderdduizenden voorkeurstemmen te kunnen kringen. “Dat is voor hem een bedreiging. Ik ken Geert.

Brinkman is bezig met een campagne om voorkeurstemmen voor zichzelf binnen te halen. Hij zei in een uitzending van Pauw en Witteman dat hij na de verkiezingen meer openheid en democratie in de PVV wil afdwingen.

Lees hier meer

Update 16:30 uur Wilders zegt dat hij zich helemaal niet door Hero Brinkman bedreigd voelt.

Geef een reactie

Laatste reacties (55)