Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hersenen Friso ernstig beschadigd

  •  
24-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
ANP-Friso_300.jpg
Prins heeft 25 minuten onder de sneeuw gelegen en moest 50 minuten gereanimeerd worden
De hersenen van prins Friso zijn ernstig beschadigd, wat betekent dat hij langdurig in coma zal blijven. Dat meldde Wolfgang Koller, hoofd traumatologie van het ziekenhuis in Innsbruck waar prins Friso op de intensive care ligt, vanmiddag in een persconferentie.
In de persconferentie werd voor het eerst duidelijkheid gegeven over de toestand van de prins. Friso heeft volgens Koller 25 minuten onder de sneeuw gelegen. Pas na 50 minuten reanimeren werd er weer een hartslag bij de prins gevonden.
De artsen hoopten met kunstmatige onderkoeling de schade aan de hersenen te kunnen beperken. “Die hoop is niet uitgekomen.”
Op een CT-scan die gisteren voor het eerst veilig van de prins kon worden gemaakt is te zien dat zijn hersenen ernstig beschadigd zijn. Koller zei dat het maanden tot jaren kan duren voordat de prins bijkomt. De familie gaat nu een revalidatiecentrum voor de prins te zoeken.  
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.