234

Het complot tegen Klink

'CDA zag maar één weg: Klink zwartmaken' … Critici steevast door Maximisten kaltgestellt

De Volkskrant zet uiteen hoe de Maximisten binnen het CDA razendsnel een campagne opzetten om Klink zwart te maken nadat duidelijk werd dat hij principiële bezwaren had.


Ab Klink is het vleesgeworden CDA, schrijft de krant: “dertig jaar lid, bepalend ideoloog, belangrijkste architect van het CDA-denken van het afgelopen decennium én belichaming van in de partij hooggewaardeerde deugden als beschaving, bescheidenheid en integriteit.”

Daarom moest door Verhagen en zijn vazallen alles op alles gezet worden om de kritiek zo snel mogelijk in een kwaad daglicht te stellen. Zoals de Maximisten de afgelopen weken alle tegenstanders van de PVC-coalitie effectief zwart wisten te maken, ongeacht hun statuur binnen en buiten de partij.

Vooral de passage in de brief van Klink waarin hij onthulde hoe er plannen gesmeed werden om het CDA-congres te misleiden was levensgevaarlijk voor Verhagen.

Voor Verhagen was dit de schadelijkste passage uit de brief en die moest weerlegd worden. En dus werd van alle kanten gezegd dat het niet klopte wat Klink schreef.
Ook werden onmiddellijk roddels verspreid. Klink had zelf zijn brief gelekt, zijn interventie was een één-tweetje met Ruud Lubbers geweest, hij had de timing van zijn brief afgestemd op het vertrek van Jan Schinkelshoek, eerder deze week. Voor dat alles bestaan overigens nul aanwijzingen. Maar de suggestie was nauwelijks verhuld: Klink liegt.

De Volkskrant: CDA zag maar één weg: Klink zwartmaken

Geef een reactie

Laatste reacties (234)