28

Het dak op; alsmaar extremer internetrages

Lekker gek doen op levensgevaarlijke hoogten nieuwste internetrage 

Eerst had je het swaffelen, toen kwam de flashmob ook planking werd een hit. De Russen hebben nu een nog extremere uitdaging gevonden: ‘Skywalking’. Het houdt in dat je bovenop immens hoge wolkenkrabbers of stellages een kunstje flikt zonder veiligheidsuitrusting en dat via social media de wereld in stuurt. Deze Russin doet het even voor. We zijn trouwens erg benieuwd waar ze het over heeft.

Als je nog geen hoogtevrees hebt, krijg je het misschien wel van dit filmpje. Het Skywalken begon nadat een groep vrienden foto’s van zichzelf maakten op levensgevaarlijke hoogten. Het idee is om met deze beelden anderen te shockeren.

De internetrages waarbij social media gebruikt worden om virals te verspreiden rukten op in 2011. Het idee is om met opvallende filmpjes de aandacht te trekken en deze zo snel mogelijk over het internet te verspreiden. Iedere keer duikt er weer een nieuw thema op.

Het merkwaardige aan deze rages is dat het thema steeds extremer moet. Bij planking viel er al zelfs een dode. Een jongen in Amerika wilde zich in gestrekte toestand laten vastleggen bovenop een flatgebouw, maar dat ging toen mis. De Jakhalzen maakten er dit filmpje over. 

De Joopredactie heeft nog geen Nederlandse versies van het skywalken gevonden. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)