14

Het einde van happy hour

Koninklijk Horeca Nederland legt zich neer bij verbod in ruil voor niet verhogen minimum drinkleeftijd 

“Happy hour” lijkt voorbij te zijn. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland staakt zijn verzet tegen een verbod, zo melden verschillende media maandag. In ruil hiervoor hoopt KHN dat het nieuwe kabinet de minimumleeftijd om drank te drinken niet verhoogt naar achttien jaar, zo schrijft NRC Handelsblad.

Tijdens “happy hour” schenken cafés en clubs gedurende een uur (of langer) twee drankjes (of meer) voor de prijs van één. Vooral bij jongeren zijn de acties populair, maar maatschappelijke organisaties waarschuwen al langer dat de happy hours tot drankmisbruik leiden, zo schrijft NRC. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) adviseerde eind vorige maand om het happy hour te verbieden.

Koninkijke Horeca Nederland had zich de afgelopen jaren fel verzet tegen een verbod op het happy hour, maar schrijft nu in een brief aan informateurs Henk Kamp en Wouter Bos dat het concept niet langer verantwoord is:

Horeca Nederland is tegen stuntprijzen en happy hours door alle alcoholverstrekkers, zowel supermarkten, horeca als sportkantines. De verantwoordelijkheid die samenhangt met alcoholverkoop brengt met zich mee dat je als verkoper niet stunt met de prijzen.

Joel Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie reageert op Twitter:

Ons wetsvoorstel leeftijd 18 jaar gaat door. Geen uitruil happy hours en leeftijd. Is loos gebaar van KHN. Happy hours worden al aangepakt!

NRC: ‘Geen happy hour meer in horeca’ – branche legt zich neer bij verbod

Foto-cc: Fng Kestrel

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)