2

Het Henk & Ingrid Manifest

Geachte heer Wilders,

Geachte heer Wilders,

Lekker zeg, die verontruste CDAers die met onze PVV niet in een coalitie willen zitten, zelfs niet als we gedogen. Opzouten met die gasten zou ik zeggen, maar dat moet Verhagen zelf maar bedenken. Het zijn immers zijn partijleden die zomaar durven beweren dat wij de fundamentele vrijheden en grondrechten van mensen te discussie stellen. Wat een flauwekul zeg.

Namens onze eigen PVV wil ik hier een manifest tegenover stellen dat we op ons eigen Congres, dat u ongetwijfeld na de onderhandelingen bij elkaar gaat roepen, in stemming zouden moeten brengen. Een kabinet van alleen CDA en VVD is namelijk niet democratisch. Wij zijn groter dan het CDA en horen gewoon in de regering thuis. Met onze eigen ministers! Ik wil op dat speciale Congres PVVers oproepen om een manifest te ondertekenen waarin we eisen dat we volledig gaan meeregeren of helemaal van deelname afzien.

De tekst van het manifest:

Wij staan voor onze grondrechten

Wij, aanhangers van de PVV, staan pal voor onze grondrechten. Daarom spreken wij ons uit tegen regeringssamenwerking in de huidige gedoogconstructie. Ware democratie betekent dat partijen die samen een meerderheid hebben een akkoord sluiten met elkaar en gezamenlijk ministers leveren in een nieuw kabinet.
Het is te zot voor woorden dat regenteske partijen als VVD en CDA in het nieuwe kabinet alle ministersposten voor zichzelf opeisen.
Wij hebben voldoende competente mensen in huis om zelf ook ministers te kunnen leveren. Als VVD en CDA daar niet mee akkoord gaan dan zetten wij geen handtekening onder het akkoord.

We laten ons niet wegzetten als een stelletje gedogers die als het er echt op aan komt niks te vertellen hebben.

Ik neem aan dat u het volledig met me eens bent en ga ervan uit dat onze partijgenoten dit manifest onverkort zullen steunen. Met onze steun komen u, Fleur Agema en wellicht ook Willie Dille echt wel in het kabinet.

Succes met de onderhandelingen en vriendelijke groet,

cc-foto: Wim Mulder

Geef een reactie

Laatste reacties (2)