Laatste update 16:13
19

Het imago van de SGP en het Telegraaf-offensief tegen Rob Jetten

De Kamer is nog met reces maar het commentaarduo Kee & Van Jole schuift alweer aan in De Nieuws BV om kritisch te kijken naar politieke ontwikkelingen. Allereerst bespreken ze de rel rond de homofobe Nashville-verklaring. Volgens Peter Kee is het een doelbewuste strategie van de partij om te laten zien dat ze anders zijn dan de rest. Francisco van Jole vindt dat er politiek te weinig aandacht is voor dat ‘anders’ zijn. “De halve Nederlandse literatuur gaat over de schade die deze geloofsopvattingen aanrichten in de persoonlijke levens van mensen.”

Daarna bespreken ze de aanval die De Telegraaf op Rob Jetten opent, hij zou de kwade genius zijn achter de klimaatmaatregelen van het kabinet. Volgens Kee vindt de partij het helemaal niet erg deze rol toegedicht te krijgen. “Al willen ze de relatie met de krant natuurlijk niet verstoren want ze weten dat dat de plek is waar je met je nieuwtjes heen kunt.”

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)