1

Het mysterie van de wrede vrouw en de speelse kat

Beelden van beveiligingscamera tonen schokkend voorval

In Groot-Brittannië en de rest van de wereld is een discussie losgebarsten over de verbijsterende beelden van een beveiligingscamera.


Daryll en Stephanie Mann uit Coventry vonden na luid gemiauw hun nog geen jaar oude kat in een vuilnisbak. Ze dachten dat een dronkelap het dier er in had gegooid maar toen ze de beelden van hun beveiligingscamera terugkeken sloeg de shock toe. Een vrouw van middelbare leeftijd loopt langs de kat en aait het dier. Dan kijkt ze even schichtig om zich heen en gooit het dier in de vuilnisbak. Vervolgens loopt ze doodgemoedereerd door.

Wie de vrouw is, is onbekend. De Britse dierenbescherming probeert haar op te sporen. Ondertussen barst de discussie los over het voorval. In The Guardian wordt gewezen op het feit dat de vrouw handschoenen droeg. Betekent dit dat ze het vaker doet? Heeft ze een hekel aan katten? 

Update 15:30 De vrouw is geïdentificeerd door inspecteurs van de Dierenbescherming, meldt The Independent. De politie heeft de vrouw niet gearresteerd omdat ze vooralsnog niet duidelijk is of ze iets strafbaars heeft gedaan. De vrouw krijgt overigens ook geen politiebescherming, al is ze een mikpunt van volkswoede.

Geef een reactie

Laatste reactie