Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het mysterieuze vervloekte jasje van Merkel

  •  
10-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
noorttje_300.jpg
Grieken zien provocatie in garderobe Duitse bondskanselier ... Nederlandse ontwerpster legt patroon bloot
Commentatoren constateerden al meteen bij de eerste stap van de Duitse bondskanselier op Griekse bodem dat Angela Merkel voor haar omstreden bezoek precies hetzelfde jasje had aangetrokken als bij de EK-wedstrijd Duitsland-Griekenland in juni van dit jaar. Der Mannschaft versloeg de Grieken toen met 4-2.
Op een foto van dat duel is een juichende Merkel te zien, daarnaast een plaatje van haar bezoek aan Athene. De gelijkenis maakte de Grieken boos. Met haar keuze zou Angie de vernedering nog eens in willen wrijven.
Merkel draagt het jasje vaker. Maar wat vooral opvalt: Merkel heeft vrijwel altijd hetzelfde soort jasje aan alleen wel in tal van verschillende kleuren. Dat blijkt uit een inventarisatie door grafisch ontwerper Noortje van Eekelen. Zij onderhoudt een website annex database waarin ze de ondergang van de Euro in beeld brengt aan de hand van plaatjes van de Europese leiders: The Spectacle of the Tragedy.
RTEmagicC_merkel_620_748.jpg
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.