Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het Pietenjournaal: Zwarte Piet heeft echt niks met de huidskleur van Obama te maken

  •  
02-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
clarice.jpg
Deel drie van Joops alternatieve Pietenjournaal
Nu vijf december nog maar een paar nachtjes slapen is, laait de Pietendiscussie nog eens extra op. Om al het nieuws rond de zwartepietendiscussie bij te kunnen houden, heeft Joop een nieuwe serie in het leven geroepen: het Pietenjournaal. Bekijk hier de derde aflevering.
In de derde aflevering van het Pietenjournaal gaat presentator Clarice Gargard onder meer in op een winkel in Amsterdam, die besloot de stereotype Zwarte Piet in de ban te doen en deze maar gelijk te vervangen door wat er volgens hen kennelijk bedoeld wordt met de figuur: een zwart iemand. De winkeleigenaar doste Zwarte Piet voor het gemak op met een masker van niemand minder dan de Amerikaanse president Barack Obama.
Maar ook het nieuws uit Utrecht komt voorbij, waar de VVD pro-pieten ouders opriep om als Zwarte Piet naar school te gaan. Maar net wanneer je denkt dat het niet gekker kan, is er altijd nog de rol van de media.
Credits: Kevin P Roberson , Stopblackface.com , New Media Platform  en Djogo Illcreations

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.