Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Het rechtse rotbeleid is voorbij!'

  •  
14-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
cohen_01.jpg
Video: Cohen spreekt voorkeur uit voor SP
Voormalig partijleider van de PvdA Job Cohen meent dat de tijd van het ‘rechtse rotbeleid’ voorbij is. Vrijdagavond bij Eén voor de Verkiezingen zei hij dat Rutte zelf zijn glazen heeft ingegooid door te zeggen dat de socialisten ‘een gevaar’ vormen voor Nederland. “Dat rechtse rotbeleid is echt over. Daar hoeft Diederik Samsom niet op terug te komen”, aldus Cohen.
Cohen sprak zijn voorkeur uit voor een coalitie met de SP. Als dat niet lukt, zei hij ‘ligt het in de rede dat D66 en het CDA erbij betrokken worden’.
Hij wilde niet zeggen of hij al met Samsom gesproken heeft, sinds de verkiezingsuitslag bekend is, maar hij heeft vertrouwen in de nieuwe PvdA-leider. “Topsport kun je alleen bedrijven als er enorme training aan vooraf gaat. En dat is bij Samsom het geval”, aldus Cohen.
PvdA en VVD kwamen vandaag bij formateur Henk Kamp. Samsom zei na afloop voor de camera’s dat de ‘verschillen tussen VVD en PvdA er zijn er, maar te overbruggen’. De partijen zouden echter flinke hobbels moeten overbruggen zoals bijvoorbeeld over een aantal afspraken die zijn opgenomen in het Lenteakkoord, de aow-verhoging en de zorg.
Video: Cohen vanaf 4:20
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.