Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het regent dode vleermuizen in Australië

  •  
09-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
bats_01.jpg
Extreme hittegolf ramp voor vleermuizenpopulatie ... Zuidelijk Queensland bezaaid met 100.000 rottende vleermuiskarkassen
Extreme temperaturen in het zuiden van Queensland Australië zijn een ramp voor de vleermuispopulatie. De Australische hittegolf – waarbij temperaturen van wel 48 graden Celsius werden gemeten sinds kerst – sluit aan op een jaar dat alle hitterecords brak. Vleermuizen kunnen die temperaturen niet aan en klampen zich wanhopig aan bomen – of urineren op zichzelf – om hun lichaamstemperatuur maar te verlagen, maar geschat wordt dat zo’n 100.000 vleermuizen al aan de hitte zijn bezweken.
Vleermuizen zijn een vitaal onderdeel van het lokale ecosysteem en natuurorganisaties maken zich grote zorgen over de gevolgen van de massale vleermuissterfte. Louise Sanders van Queensland’s Bat Conservation and Rescue:
Op sommige plekken vind je er misschien wel 250 – uit de lucht gevallen als dikke druppels smeltende chocolade – stervend onderaan een boom.
De hitte zorgt ook voor een versneld rottingsproces, waardoor stankoverlast ontstaat. Naast vleermuizen zijn ook kangoeroes, emoes en papegaaien ten prooi gevallen aan de extreme temperaturen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.