Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het regent haat op Facebook

  •  
19-11-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
jusuisgentil.png
Belgische blogger houdt maatschappij spiegel voor met video ontsluierde moslimhaat
Het was te verwachten dat de onderbuik het bij sommigen zou overnemen, na de aanslag in Parijs. De Belgische securityblogger Inti De Ceukelaire heeft een filmpje gemaakt van alle online moslimhaat die boven komt drijven. Hij hoopt op die manier de samenleving een spiegel voor te houden.
Op zijn Vimeokanaa l benadrukt De Ceukelaire zijn boodschap en doet hij een oproep aan de gehele samenleving.
Ik schaam mij diep. Een groep onnozelaars probeerde afgelopen weekend het Westen te raken in alles waar ze voor staat: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar hoe meer reacties ik lees, hoe minder van deze waarden ik terugvind. Angst en vooroordelen onderdrukken is niet makkelijk. Ook ik tref schuld. Op ons zwakste moment proberen partijen en personen deze angst te misbruiken.
Maar ik ben niet bang. Er is geen enkel wapen dat onze naastenliefde kan vernietigen, dus laat ons ze koesteren. Of je nu moslim, jood, blank, zwart of Nickelbackfan bent: elk liefhebbend persoon verdient een plaats in onze maatschappij. Op dit moment moeten we vooral steun zoeken bij elkaar, en geen ruzie.
Laat ons samen verzetten tegen de mensen die onze idealen proberen kapot te maken. Niet door angst en haat te spuien, maar door vrij te zijn. Ga naar buiten en geniet van het leven waar zij zo jaloers op zijn. Ook vrijheid van meningsuiting behoort tot dit leven. Maar een beetje nuance is welkom.
Ik maakte een compilatie die de ziekmakende reacties op afgelopen gebeurtenissen weerspiegelt. Met dit filmpje probeer ik zoveel mogelijk auteurs te bereiken. Niet om ze een podium te geven, wel om hen een spiegel voor te houden. Ik geloof dat het anders kan. Je suis gentil. Jij ook, toch? Helpen jullie de boodschap te verspreiden

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.