Laatste update 20:51
64

Het seksisme van Trump: ‘Hier zal hij zich voor moeten verantwoorden’

trumpHij liegt, draait, schept op en beschuldigt, maar uiteindelijk ligt het natuurlijk nooit aan hem. Dat is Trump ten voeten uit. Het antwoord op de vraag hoe de presidentskandidaat het nieuws dat deze zondag de media haalde zou gaan weerspreken, lag dan ook voor de hand.

Seksist
Dit weekend bracht de New York Times een uitgebreid achtergrondverhaal over de vrouwen met wie Trump door de jaren heen samenwerkte en die hij ontmoette en de seksistische en vernederende manier waarop hij hen behandelde. Zo zou hij modellen zonder aankondiging op de mond hebben gekust, vrouwen als pronkstukken hebben behandeld en seksistische opmerkingen hebben gemaakt over hoe ‘sexy’ sommigen van hen waren of moesten zijn.

Volgens de vrouwen die door de Amerikaanse krant waren geïnterviewd, is Trump geobsedeerd door vrouwenlichamen. Hij zou de hele tijd opmerkingen maken over hun lijf en gewicht. Ook zou hij vrouwen varkens en slonzen hebben genoemd. De vrouwen vertellen in de krant over hoe Trump ze overvalt met ongewenste romantische avances en onophoudelijke opmerkingen maakt over hun uiterlijk. Die vonden plaats in de Trump Tower, bij de miljardair thuis, op bouwwerven of achter de schermen van missverkiezingen.

Vijftig vrouwen
Zeggen dat het maar het verhaal van een enkele vrouw is kan Trump niet, want de New York Times sprak met meer dan vijftig vrouwen over de vernederende en seksistische opmerkingen van de republikeinse presidentskandidaat. Toch ziet Trump het probleem niet en ontkent hij de beschuldigingen. Hij vindt dat hij een ‘promotor’ van vrouwen is en dat de wereld zijn relatie met vrouwen niet begrijpt. In zijn ogen zijn honderden vrouwen alleen maar beter van hem geworden.

De New York Times en Trump zijn geen vrienden van elkaar. De krant schrijft zeer kritisch over de presidentskandidaat en zijn absurde uitlatingen. En vice versa. Naar aanleiding van het artikel twitterde Trump vandaag:

Het tekortschietende New York Times heeft een nieuwe aanval op mij gepubliceerd. Ze hebben niets gevonden. Wat een grap!’

Verantwoording afleggen
De voorzitter van de Republican National Committee Reince Priebus heeft fel gereageerd op de aantijgingen die tegen Trump zijn gedaan. In een interview in het programma This Week van ABC zei hij: “Dit zijn zaken waar Trump zich voor zal moeten verantwoorden.” De voorzitter noemde de zaak problematisch.

Het doet Trump allemaal weinig, zo lijkt het. Toch komt het nieuws de presidentskandidaat niet erg gelegen. In de strijd tegen Hilary Clinton trekt Trump vooral mannelijke kiezers en Clinton vooral de vrouwelijke. Uit een recente peiling van CNN bleek dat van de vrouwelijke kiezers 73 procent negatief denkt over Trump. Het New York Times artikel zal dat getal waarschijnlijk eerder doen toe- dan afnemen.

Lees het New York Times-verhaal ‘Crossing the Line: How Donald Trump Behaved With Women in Private

Bekijk hieronder de video waarin de seksistische opmerkingen van Trump al eerder aan bod kwamen:

Geef een reactie

Laatste reacties (64)