Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het Snorrenkabinet

  •  
17-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snorrenkabinet_1_300.jpg
Protestactie tegen het geringe aantal vrouwen in het kabinet
Een groep vrouwen met de naam ‘Zoete koek’ hebben in Den Haag bij Huis ten Bosch geprotesteerd tegen het kabinet Rutte 1.
Voor iedereen die zich rotschrok toen ze het weinige aantal vrouwen zag in dit Kabinet. Voor iedereen die zich afvraagt hoe geëmancipeerd wij hier in Nederland eigenlijk zijn. Voor iedereen die wil laten weten dat ze dit niet voor Zoete Koek slikken. 111 jaar na Aletta Jacobs’ pleidooi voor het vrouwenkiesrecht, zodat man/vrouw ongelijkheid via de politiek veranderd kon worden, blijkt uit de huidige ondervertegenwoordiging van vrouwen in het kabinet, dat er nog een lange weg te gaan is. We leven nog steeds in een samenleving waar je geslacht voor een groot deel bepaalt hoe succesvol je carrière zal zijn en waarin vrouwen geen stem hebben in belangrijke politieke beslissingen. Dit is een van de vele voorbeelden die aangeven dat we in Nederland zeker niet zo geëmancipeerd als dat we denken. Daarom dit protest!
RTEmagicC_Snorrenkabinet_1_500_01.jpg
RTEmagicC_Snorrenkabinet_2_500_01.jpg
RTEmagicC_Snorrenkabinet_3_500_01.jpg
Ga voor meer informatie naar Zoete Koek op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.