Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het spektakel van Masai Mara in zwart-wit

  •  
05-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
mara_300.jpg
Esthetische beelden van een strijd op leven en dood
De Masai Mara, onderdeel van de Serengeti-vlakte in Kenia, is een van de beroemdste natuurgebieden.
Vooral de trek van honderdduizenden gnoes, zebra’s en gazellen die beslopen worden door leeuwen, luipaarden en andere roofdieren, zijn onderwerp van menig documentaire. Maar deze dramatische zwart-wit foto’s laten de strijd om het bestaan weer op een heel andere, indringende manier zien. De fotograaf koos voor zwart-wit omdat de natuur in Afrika te overweldigend aanwezig is. “Het ontbreken van kleur haalt de esthetiek in pure vorm naar boven.”
De Indiër  Kalyan Varma besloot zich na een carrière bij internet-gigant Yahoo te storten op natuurfotografie. Hij won al snel een belangrijke prijs en werkt inmiddels voor tal van publicaties waaronder National Geographic. Hij zet zich in om het belang van natuurbescherming uit te dragen. “Ik meen dat kunst een krachtig hulpmiddel is voor verandering. Het maakt ons nieuwsgierig en nieuwsgierigheid leidt tot contact en gedachtewisseling, wat weer tot actie kan leiden.”
Bekijk zijn foto-essay over de Masai Mara  hier.
RTEmagicC_mara_MM94070_580.jpg
Mis niets. Volg Joop op Twitter

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.