5

Het tweede leven van Polaroid

Documentaire over een geweldige techniek en een onmogelijk project in Nederland ... Digitale variant Instagram voor 1 miljard aan Facebook verkocht

Vandaag maakte Facebook bekend dat het de app Instagram heeft gekocht voor 1 miljard dollar. Ja dat lees je goed, 1 miljard. Het wrede? Instagram maakt digitale foto’s die er uit zien als polaroids. De echte Polaroid ging in 2008 failliet, een maffe Oostenrijker kocht de fabriek in Nederland en probeert de techniek van de ondergang te redden.


Over die reddingspoging en het bijzondere karakter van polaroid-foto’s en de gepassioneerde fotografen die er dol op zijn is een documentaire gemaakt die deze maand in premiere gaat in de Verenigde Staten: Time Zero.

De SX-70, de camera waar de polaroid aan de voorkant uitkomt, was indertijd zo revolutionair dat zowel Time als Life het toestel op de cover zetten bij de aankondiging in 1972.

Time: The Story of the Death (and Rebirth) of Polaroid Film

NRC Handelsblad: Facebook neemt Instagram over voor 1 miljard dollar

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)