Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het verdriet van een Marokkaans-Nederlands schooljongetje

  •  
23-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
mar_300_01.jpg
Klasgenootjes roepen 'Minder! Minder! Minder!'
Marokkaanse-Nederlanders zijn de pisang. Ze worden gehaat door een deel van de Nederlanders. Niet om wie ze zijn maar om hun afkomst, om wat anderen gedaan hebben. Dat racisme is ook merkbaar op school. Toen het beruchte fragment van Wilders bij de 11-jarige Amin Lachir in groep 7 werd vertoond scandeerde een groot deel van zijn klasgenoten mee ‘Minder! Minder! Minder!
Amin was verbijsterd. Omroep Brabant meldt:
In de klas hield Amin zich sterk. Pas thuis barstte hij in huilen uit. De klasgenootjes achter de kwetsende opmerkingen zijn eigenlijk vriendjes van Amin. “Ze komen hier over de vloer”, legt vader Mohamed uit. “Ze hebben niet doorgehad wat deze opmerkingen voor mijn zoontje betekenen.” 
Dat denkt ook de directeur van basisschool De Alm in Tilburg. In de klas werd na de opmerking niet nagepraat over de gevolgen van de kwetsende uitspraken. Directeur Frank Marchand geef toe dat zijn school beter in had moeten springen op wat er in groep 7 gebeurde. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.