3

&… Het vingertje van Adele

Award winnares Adele afgekapt bij dankbare speech … Westerse journalisten komen om in Homs … & Amerikaanse agenten schieten met scherp met stroomstootwapens

Meer nieuws vandaag


Zangeres Adele is er voor haar publiek en niet om opgepimpte Award-shows te pleasen. Bij de Britse Music Awards sleepte ze gisteravond de meeste prestigieuze award binnen. Haar album 21 werd verkozen tot beste Britse album, maar toen ze aan haar speech wilde beginnen om haar fans te bedanken, werd ze afgekapt door host James Corden. Snel bedankte ze haar publiek en stak haar middelvinger in de lucht. Adele verontschuldigde zich later voor haar gedrag. “Die vinger was voor de mannen in pak, niet voor mijn publiek.” (Huffington Post)

Twee westerse journalisten zijn omgekomen in de Syrische stad Homs. Volgens activisten zou het gaan om de Amerikaanse Marie Colvin die werkt voor de Britse krant The Times en de Franse fotograaf Rémi Ochlik. Drie andere collega’s raakten gewond. De VN is sinds januari gestopt met het tellen van dodelijke slachtoffers. Het harde ingrijpen van het regime van Assad zou in een jaar tijd 7636 mensen het leven hebben gekost. De meeste doden, ruim 5500, zijn burgers. (Trouw)

De Nederlandse Sea Shepherd-activist Erwin Vermeulen is door de Japanse rechter op alle punten vrijgesproken. Hij werd er van beschuldigd een dolfijnenjager te hebben mishandeld. Vermeulen noemde de uitspraak zelf een ‘onverwachte bonus’, in het radioprogramma De heer ontwaakt. Komende maand komt de activist terug naar Nederland. (Volkskrant)

Astrofysici hebben een nieuwe planeet ontdekt die voor het grootste gedeelte uit water bestaat en wordt omgeven door een dikke en vochtige atmosfeer. Exoplaneet GJ 1214b, die zich buiten ons zonnestelsel bevindt is een nieuw type planeet volgens astronoom Zachory Berta van het Harvard Smithsonian Centrum voor Astrofysica. GJ 1214b behoort tot een klasse van exoplaneten die ‘super-Aarde’ worden genoemde. (Trouw)

De rechter in Düsseldorf heeft gisteren een labrador vrijgesproken van moord. Zijn baasje voerde zijn hond op als de moordenaar van zijn vrouw. De 34 kilo zware hond zou volgens hem op de nek van zijn vrouw zijn gaan liggen waardoor zij was gestikt. De advocaat van de man vroeg daarom om vrijspraak van de man. De rechter trapte daar niet in. De vrouw zou ’s nachts van de wc zijn gevallen waarna de man haar met kussens en dekens zou hebben verstikt. (RTL-nieuws)

Het Japanse energiebedrijf Tepco is aan de slag gegaan met beton om de vervuilde zeebodem bij kerncentrale Fukushima af te dekken. De betonnen laag op de zeebodem moet voorkomen dat zeestromingen radioactief materiaal verder verspreiden. De plaat op de zeebodem wordt zo’n 60 centimeter dik en gaat een oppervlakte van 73.000 vierkante meter beslaan.  (Volkskrant)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (3)