Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het wordt komende weken alleen maar drukker op Schiphol

  •  
13-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schiphol
Ook de komende weken zal Schiphol de coronamaatregelen aan zijn laars blijven lappen. Het zal vanaf dinsdag alleen maar drukker worden bij de paspoortcontroles op de luchthaven, waarschuwt burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer.
Zij denkt dat de extra drukte geen gevolgen zal hebben voor de volksgezondheid. “Het risico dat deze reizigers corona hebben, is te verwaarlozen”, zegt Schuurmans tegen NH Nieuws. “Ze hebben van te voren allemaal een gezondheidsverklaring ingevuld en die wordt ook gecontroleerd door de marechaussee op Schiphol.” Desalniettemin roept zij het kabinet op om meer marechaussees in te zetten om drukte op de luchthaven te voorkomen.
Vrijdag leidden beelden van de enorme drukte op Schiphol tot grote verontwaardiging. Op een vrijdagochtend gemaakte video is te zien dat reizigers zich niet aan het advies houden om anderhalve meter afstand te houden. D66-Kamerlid Jan Paternotte noemde de beelden “een klap in het gezicht van ons allemaal”.
De overheid roept Nederlanders op om niet naar het buitenland te gaan en alleen op reis te gaan “als dit strikt noodzakelijk is”. Vooralsnog weigert het kabinet echter consequenties te verbinden aan de taferelen op Schiphol. Wel overlegden bewindslieden zondagmiddag over het sluiten van musea en dierentuinen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.