Laatste update 16:50
14

HHJHHEZ: Han van der Horst in discussie met Ancilla van de Leest

Veel gasten en interessante onderwerpen weer deze week in het crossmedia programma Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit.

Han van der Horst ging in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg in gesprek met Piratenpartij-lijsttrekker Ancilla van de Leest en politiek filosoof Gerard Drosterij, onder leiding van Francisco van Jole. Ze spraken over het beeld van een ontevreden volk dat in media en politiek overheerst. Het AD achterhaalde via onderzoek dat die sombere schets helemaal niet overeenstemt met de werkelijkheid. Hoe kan dat? En over de vraag of de politiek eigenlijk wel moet zorgen voor het geluk van de mensen. Het ging daarbij zelfs nog even over het klassieke marxisme.

Verder over hoe de digitale revolutie ons misschien bevrijd heeft maar ook veranderd in kwetsbare, zo niet weerloze burgers. En over de vraag of het erg is dat de peilingen het einde van de grote partijen voorspellen. Na afloop van het uiterst geanimeerde gesprek toonde Ancilla aan Han dat ze via de Kamergotchio-app zichzelf heeft toegewezen gekregen (zie foto). De podcasts kun je hieronder beluisteren of via iTunes en de site van Radio 1.

.
Goed nieuws in de podcast van David van der Wilde vanuit De Balie in Amsterdam: we worden ouder en zijn positiever over de toekomst dan je zou vermoeden. Toch zie je daar bar weinig van terug in de campagnes. Hoe kan dat? En wie wordt eigenlijk de grote uitdager van Rutte? Een gesprek tussen Caesar Bast van de Nationale Jeugdraad, Klaas Valkering van het CDJA, de jongeren verbonden aan het CDA en presentator en voormalig spindoctor Martijn de Greve.

.
Parlementair journalist Peter Kee zat dinsdag, voordat het nieuws over de loslippige DDB-agent losbrak, met CDA-kamerlid Pieter Heerma, NRC-verslaggever Thijs Niemantsverdriet en Jan Roos, lijstrekker van VNL, in het restaurant van Nieuwspoort. Ze hadden het over Wilders en zijn wegblijven bij debatten. Roos weet van wanten want zijn partij telt immers twee ex-PVV Kamerleden. Maar ook: hoe zit het met Groenlinks en het offensief van De Telegraaf? En ze spraken over de strategie van CDA-lijsttrekekr Sybrand Buma die dit afgelopen weekend met links leek te flirten, maar deze week juist weer afstand nam van de linkse politiek. Wat steekt daarachter?

Fragmenten uit de podcast worden uitgezonden in het radioprogramma Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit met deze week als co-presentator Pascal Vanenburg. Hij opende het tweede uur met onderstaande column.

De hele uitzending, met live reacties van luisteraars en fijne muziek (Spotify-playlist), kun je hier terugluisteren.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)