Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

HHJHHEZ: 'Wilders heerst door wantrouwen'

  •  
10-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gw
Parlementair journalist Peter Kee sprak voor de Haagse editie van Hier Hoor je Hoe Het Echt Zit met drie insiders van het Binnenhof over de photoshop van Wilders. Roland van Vliet, die tot maart 2014 deel uit maakte van de PVV-fractie maar er uit stapte na de onwettige ‘minder, minder’-uitspraken van Wilders, legt uit hoe Wilders wantrouwen gebruikt om te heersen. Volgens het nu onafhankelijk Kamerlid drukt de PVV-leider medewerkers op het hart elkaar niet te vertrouwen.
Kamerlid Carola Schouten, het rekenwonder van de Christen-Unie, vertelt hoe volgens haar PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher de kiezer minacht door niet in debat te willen gaan met zijn directe concurrenten, de linkse leiders Jesse Klaver en Emile Roemer.
Avinash Bhikie, parlementair verslaggever van Nu.nl, zit ook aan tafel en bezweert Peter dat hij zelf geen politieke loopbaan ambieert. In het gesprek wordt ook duidelijk gemaakt met wat voor keurslijf het Kamerlidmaatschap gepaard gaat.
Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit, het crossmediale programma van Joop. Van vrijdag op zaterdag tussen 2 en 4 op Radio 1. Met live reacties van luisteraars.

Meer over:

politiek, hhjhhez, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.